6000 Kecskemét, Reptéri út 2/a.

ALIER utánfutó

tel.: 30 618 9462

flash_helyetesítő_kép

hírek, akciók

 

Költségcsökkentő lehetőségek utánfutó vásárlásakor.


Az Alier utánfutó lehetőséget biztosít kedves ügyfeleinek arra, hogy az alábbi módokon csökkentsék a nálunk rendelt utánfutók vételárát:

 • több utánfutó rendelése esetén a listaárból kedvezményt adunk,
 • az alábbi hozott anyagokat a vételárba beszámítjuk:
  • autógumi,
  • felni,
  • az előírásoknak megfelelő vonófej,
  • az előírásoknak megfelelő csörlő,
  • az előírásoknak megfelelő futómű,
  • az utánfutó szerkezetéhez szükséges zártszelvény, amennyiben a hozott anyag a teljes anyagszükséglet min 50%-t kiteszi,
  • festett utánfutó esetén a festék,
 • jó állapotú utánfutót a vételárba beszámítunk.


 

Gyakorlati tanácsok a hajószállító utánfutó használatához.


Elindulás elött győzödjünk meg a vonófej és az elektromos csatlakozó helyes csatlakoztatásáról, az irányjelzők, a fék- és tolatólámpa működéséről és arról, hogy a lámpák jól láthatók-e, azokat semmi nem takarja. A külmotorokat célszerű a szállítás alatt ponyvával betakarni, így megóvhatjuk őket a kőfelverődésből származó esztétikai hibáktól. A hajóponyvát távolítsuk el, vagy úgy rögzítsük, hogy menet közben semmiképpen ne tudjon elszabadúlni. Amennyiben hosszabb útra indulunk, vagy a célbaérésig számítani lehet hepehupás, kátyus útszakaszokra a hajót mindenképpen rögzítsük spaniferrel a hajószállító utánfutóhoz. Az utazás alatt vezessünk körültekintően és óvatosan. Miután megérkeztünk távolítsuk el a hajót rögzítő spanifert, a motort védő ponyvát és billentsük fel a motort. Amennyiben az utánfutónk levehető hátfalu vegyük azt le. Ismeretlen helyen a vízretétel előtt feltétlenül tájékozódjunk a körülményekről pl: milyen a víz alatt a talaj, nincsenek-e akadályok, nem túl meredek-e a part ahhoz, hogy a hajót az autónk ki is tudja venni a vízből. Kiépített, forgalmas helyen mielőtt letolatunk a vízre, pakoljunk be a hajóba, hogy minnél kevesebb ideig foglaljuk el az utat betartva ezzel az elemi udvariassági szabályokat. Ezután feltétlenül húzzuk ki az utánfutó elektromos csatlakozóját, elkerülendő a zárlatot. Tolassunk be az utánfutóval a vízbe egészen addig a pontig, míg a hajó úszni nem kezd. Ha bármilyen oknál fogva nem tudunk addig a pontig betolatni a csúszótalpakat vizezzük be, mert szárazon a hajó hajlamos letapadni, majd toljuk be a hajót. Balesetveszélyes és a hajó, vagy a motor sérülését eredményezheti, ha nagygázzal tolatva és hirtelen fékezve próbáljuk leugrasztani a hajót az utánfutóról. Segítő hiányában kössük ki a hajót, míg leparkolunk az autóval. Amennyiben több napra ott kívánjuk hagyni az autót győződjünk meg arról, hogy egy hirtelen zápor, vagy áradás miatt visszatértünkkor nem lesz kellemetlen meglepetésben részünk. Folyóvizen a hajó kivételekor a sodrás irányát figyelembe véve az utánfutóval a hajó alá tolassunk, így nem kell azt a sodrással szemben cibálnunk. Mielőtt megkezdenénk a csörlőzést billentsük fel a motort és szükség esetén vizezzük be a csúszótalpakat. Hazaindulás elött az elindulás kapcsán leirtak szerint járjunk el.

hírek, akciók

Költségcsökkentő lehetőségek utánfutó vásárlásakor.

tovább...

Gyakorlati tanácsok kezdő hajósoknak a hajószállító utánfutó használatához.

tovább...Utánfutóinkról további képeket erre a szövegre kattintva érhet el.